Katie Says Goodbye

Algemeen, 88 min
Regisseur: Wayne Roberts
Acteurs: Olivia Cooke, Mary Steenburgen, James Belushi, Chris Lowell,

Serveerster Katie droomt in uitroeptekens. Weg wil ze, weg van haar werkloze moeder, weg van het restaurant bij de truckshop waar ze werkt en weg van het trailerpark waar ze woont. Een kijkje in het leven van wat de Amerikanen 'white trash' noemen.

Debuterend regisseur en scenarist Wayne Roberts dwingt de kijker de wereld net zo romantisch te zien, als Katie in haar zachtroze uniform: de luchten kleuren prachtig boven het stoffige Arizona, het restaurant met de neonlichtreclame ligt er schitterend bij in de woestijn. Alleen is de wereld niet zo aardig als Katie. 
Maar wat Roberts vooral doet in Katie Says Goodbye is haar optimisme op de proef stellen. Als ze verliefd wordt op een nurkse ex-gevangene blijkt haar leven nog veel ellendiger te kunnen worden. Zal zelfs Katie gaan zien hoe egocentrisch mensen zijn, en hoe onaangenaam ze kunnen worden als de ego's zijn gekrenkt? 
Hoe het ook zij: de kijker krijgt het zwaar, vooral omdat het moeilijk is om niet te gaan houden van het personage dat actrice Olivia Cooke met zo veel zorg en liefde neerzet. Vertederend is Katie, met die charmante kuiltjes in haar wangen en haar kinderlijke enthousiasme. Ze is kwetsbaar en sterk, en je droomt als vanzelf met haar mee. Katie heeft ooit bewust de keuze gemaakt hoe ze in het leven wil staan en dat is bewonderenswaardig.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
wo 23 mei16:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!