Algemeen

In het kader van de Vredesweek vertonen we films die in het teken staan van Verbinding, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Hugo Koeman (schrijver en voorzitter 5 mei comite Alkmaar) verzorgt voorafgaand aan de film een inleiding. Deze vertoningen komen tot stand i.s.m. Amnesty Internationaal, het 4/5 mei comité, Pax Christi, De Ambassade voor Vrede en Art. 1 NHN. Kuessipan vertelt het verhaal over twee hartsvriendinnen, Mikuan en Shaniss, die opgroeien in het Innu-reservaat in het Canada. Ze beloofden altijd bij elkaar te blijven, maar hun levens verschillen zo, dat hun vriendschap onder druk komt te staan. Is hun liefde voor elkaar sterk genoeg?

In het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec leiden beide meiden een eigen leven. Mikuan heeft een liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en droomt van een leven in de stad. Shaniss komt uit een gebroken gezin, had een moeilijke jeugd en maakt de middelbare school niet af. Nu woont ze samen met haar vriend Greg en hun baby. 
Als kind beloofden de twee hartsvriendinnen elkaar altijd samen te blijven. Beter nog, ze zagen zichzelf als zussen - de Innu-identiteit is een sterk verbindende factor. Naarmate ze ouder worden, zorgen de grote verschillen in opvoeding en leven voor barsten in hun hechte vriendschap.

Het poëtische Kuessipan bevat naast authentieke, inheemse elementen universele thema’s als familie, criminaliteit, verbondenheid en de kracht van vrouwenvriendschap. Hartbrekend & hartverwarmend.

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!