La Chana

Documentaire, 83 min
Regisseur: Lucija Stojevic
Acteurs: Antonia Santiago Amador
Tickets

Antonia Santiago Amador, ook wel ‘La Chana’ genoemd, was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig betoverde ze de wereld met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Een kijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium.

In de jaren zestig en zeventig maakte Antonia Santiago Amador alias ‘La Chana’ furore als flamencodanseres – totdat ze ineens uit de schijnwerpers verdween, op het hoogtepunt van haar loopbaan. Na een optreden in de film The Bobo (1967) nodigde tegenspeler Peter Sellers haar uit in Hollywood, maar zover is het nooit gekomen.

In haar barokke boudoir in Barcelona onthult de danseres, inmiddels bejaard en slecht ter been, de reden voor die plotselinge carrièrebreuk. Intussen bereidt ze zich met vrienden en familie voor op een voorstelling waarin ze zal optreden – zittend weliswaar, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De camera volgt haar onnadrukkelijk terwijl ze paella maakt met haar dochter of  als ze jonge danseressen lesgeeft – waarbij blijkt hoe weinig vanzelfsprekend het vurige flamencogestamp is.
Met natuurlijk een overvloed aan fragmenten van zinderende dansoptredens en fijne flamencomuziek, vormt dit intiem gefilmde portret een ode aan deze gitane-artiest op leeftijd, bij wie de wapperende haren en zwierende rokken misschien tot het verleden behoren, maar de geestdrift nog lang niet is gedoofd.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:00
Morgen21:15
za 24 jun13:0019:00
ma 26 jun19:15
vr 30 jun15:30
za 1 jul13:30
zo 2 jul16:00
di 4 jul20:30
wo 5 jul15:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!