La Villa

Algemeen, 107 min
Regisseur: Robert Guédiguian
Acteurs: Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Anais Demoustier

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus.

In hartje winter verenigen Angèle, Joseph en Armand zich rond hun ernstig zieke vader in een kreek in de buurt van Marseille. Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit die hij opgebouwd heeft op deze magische plek, rond het sociale restaurant dat Armand, de oudste zoon, verder zal blijven uitbaten. Hun sereniteit wordt echter doorbroken met de nieuwkomers van over zee.Aan de oppervlakte vertelt Guédiguian een ontroerend en melancholisch verhaal over twee broers en een zus die hun band herstellen, maar in de onderstroom sluimert sociale kritiek. Het dorpje waar de personages opgroeiden, was vroeger een “communistisch eilandje” waar verbondenheid heerste. Nu is er vooral eenzaamheid en leegstand. Het grote geld heeft het gewonnen van de solidariteit – getuige de projectontwikkelaars die als zeemonsters op een luxejacht komen opdoemen in de baai.

Guédiguian schetst een wereld waarin alle grote idealen gesneuveld zijn. En toch geeft hij de strijd (en de hoop) niet op: een groep gestrande vluchtelingenkinderen – niet toevallig óók twee broers en een zus – doet het vuur weer opflakkeren, en zorgt voor een poëtische finale die je in een staat van pure gratie brengt.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

do 24 mei19:10
vr 25 mei16:0021:05
za 26 mei21:05
zo 27 mei13:1519:15
ma 28 mei21:30
di 29 mei19:00
wo 30 mei21:05

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!