Lady Macbeth

Algemeen, 89 min
Regisseur: William Oldroyd
Acteurs: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis
Tickets

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Haar schoonfamilie is kil en haar huwelijk is liefdeloos.

Lady Macbeth, de titel van de debuutfilm van toneelregisseur William Oldroyd, doet gelijk het ergste vermoeden. Want wat deed Lady Macbeth ook alweer in Shakespeare’s beroemde tragedie? Ze liet haar man, koning Macbeth, iedere potentiële troonopvolger ombrengen, werd vervolgens gek en pleegde zelfmoord. Alleen is Oldroyds film niet gebaseerd op Shakespeare’s beroemde tragedie, maar op een novelle uit 1865 van Nikolaj Leskov, getiteld 'Lady Macbeth uit het district Mtsensk'. Zo’n vaart zal het in de film dus niet lopen. Hoewel...

Oldroyd en scenarioschrijfster Alice Birch verplaatsten de actie uit de Russische novelle naar het desolate noorden van Engeland. Daar wordt de jonge Katherine uitgehuwelijkt aan de zoon van een lompe fabriekseigenaar. Die zoon behandelt haar als meubilair, verbiedt haar het huis te verlaten en verzaakt zijn echtelijke plichten. Waarop Katherine het heft in eigen hand neemt en een woeste affaire begint met stalknecht Sebastian. En vanaf dat moment gaat het toch snel richting Shakespeare.
 
Door deze relatie komen Katherine's minder positieve eigenschappen naar voren, zoals jaloezie en bezitsdrang. Ze wordt steeds harder. Zo hard dat het gevaarlijk wordt.

"Duistere cocktail van seksuele drift en moordzucht, gesitueerd op het platteland in de negentiende eeuw." - Filmtotaal

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
Morgen19:00
zo 30 apr21:00
ma 1 mei21:00
di 2 mei21:15
wo 3 mei19:15
do 4 mei19:00
vr 5 mei19:00
za 6 mei19:00
ma 8 mei19:30
wo 10 mei16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50

Bestel hier uw tickets

Vul eerst uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!