Lean On Pete

Algemeen, 121 min
Regisseur: Andrew Haigh
Acteurs: Charlie Plummer, Amy Seimetz, Travis Fimmel

De introverte tiener Charley (Charlie Plummer) kent weinig vastigheid; zijn moeder is niet in beeld en zijn jonge vader heeft al moeite genoeg om zijn eigen leven op de rails te houden. Geen wonder dat Charley de kans om op eigen benen te staan met beide handen aangrijpt.

Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del Montgomery (Steve Buscemi op zijn groezeligst). Met hem en jockey Bonnie (Chloë Sevigny) reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete, maar als de slacht voor Lean on Pete dreigt, komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan.
Andrew Haigh beschrijft LEAN ON PETE als een omgekeerde western, niet alleen omdat zijn hoofdpersonage Charley de tegenovergestelde richting uitgaat in vergelijking met de door het Wilde Westen aangetrokken frontieravonturiers, maar vooral omdat de jongen eigenlijk houvast zoekt en geen hoogstpersoonlijke vrijheid. Charley wil verbinden, niet zich losscheuren. Dat is niet eenvoudig voor hem.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag15:30
Morgen15:15
za 23 jun15:30
wo 27 jun16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!