Liefde is Aardappelen

Documentaire, 90 min
Regisseur: Aliona van der Horst

Winnaar van de Gouden Kalf en misschien wel de mooiste documentaire van het afgelopen jaar: Liefde is aardappelen. Daarom 2 extra vertoningen voor iedereen die hem heeft gemist.

Alione van der Horst is een van Nederlands beste documentairemakers. Haar persoonlijke verhaal Liefde is Aardappelen is zo verfijnd en meeslepend dat de film de allure van een speelfilm krijgt. Na een sterfgeval in de familie krijgt Aliona een erfenis: een huisje op het platteland van Rusland. Het huisje waar haar moeder is opgegroeid. Samen met haar Russische familieleden ruimt ze het huisje leeg.
Daar treft ze stapels oude schoenen, affiches, foto’s, brieven en tegenstrijdige verhalen van familieleden over dramatische gebeurtenissen uit de harde jaren onder Lenin en Stalin aan. Zo begint haar zoektocht naar het onbekende verleden van haar Russische moeder en de vijf zusters.
Heel voorzichtig weet Aliona de bijzondere, ontroerende en indrukwekkende verhalen los te krijgen. Maar makkelijk gaat dat niet. Allen blijken te kampen met angsten en verdringing. Stalin, oorlog en kunstmatige hongersnoden hadden hun wezen en ziel diep verwond en bekrast.

Liefde is Aardappelen is een ontroerende film over een aangrijpende familiegeschiedenis. Mede door de zwart-wit-animaties van de Italiaanse animator Simone Massi werkt de film toe naar een climax.

Tickets

Selecteer een dag en een tijd:

Vandaag19:00
zo 21 okt15:35

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!