Local Heroes - Spotlight on Jason de Ridder

Algemeen, 40 min
Regisseur: Rolf van Eijk
Acteurs: Jason de Ridder, Jochum van der Woude, Victor Reinier
Tickets

Filmhuis Alkmaar, Bureau Dynamiek en KunstNetTV presenteren Local Heroes: lokale helden uit de film- en televisiewereld. In een reeks van drie avonden staat een lokale held van het witte doek in de spotlight. Geboren en/of getogen in Alkmaar, en inmiddels als acteur en/of regisseur faam kregen in de nationale en internationale film- en televisiewereld.

Local Heroes vraagt aandacht voor het talent uit onze stad. In Alkmaar ontstond hun passie voor de kunst en kwamen zij in aanraking met culturele initiatieven. Het programma is een combinatie van unieke portretten van de acteurs, bijzondere films, lekker eten en een meet & greet. 

Programma Local Heroes - Jason de Ridder 
18.30 Ontvangst & buffet
19.15 Spotlight - Jason de Ridder (productie KunstNetTV)
20.00 Start serie: Van God Los - Aflevering Loverboys (regie Rolf van Eijk)
21.00 Meet & Greet met Jason de Ridder
21.30 Einde

Spotlight Jason de Ridder (productie KunstNetTV - regie Torsten Colijn, 25 min, 2017) 
KunstNetTV vroeg Jason de Ridder om samen met Torsten Colijn de plekken in Alkmaar te bezoeken die belangrijk voor hem waren in de tijd dat hij nog in Alkmaar woonde. Ze bezoeken o.a. Artiance en ontmoeten daar regisseur Tamara Roos. Zij deed de regie van de voorstelling ‘ In het vet ‘ van het JongerenTheaterAlkmaar (JTA) waarin Jason een belangrijke rol speelde. Wandelend door Alkmaar vertelt de jonge acteur hoe hij over het toneelvak denkt. Fragmenten van bekende televisieseries zoals Van God Los en andere films waarin Jason de Ridder heeft gespeeld, wisselen de beelden van de wandeling door Alkmaar af.

Van God Los – Loverboys (Rolf van Eijk, 50 min, 2013)

Kevin en Simon zijn jonge knapen die elkaar vinden in gedonder bij het thuisfront en de voorliefde voor graffiti. Hun relatie wordt complexer en grimmiger wanneer Simon meer wil dan vriendschap, en zich in toenemende mate ziekelijk jaloers toont. Kevin probeert afstand te scheppen, maar dat heeft een averechtse uitwerking en noodlottige afloop. Zelfstandig deel van een dramaserie, geïnspireerd op waargebeurde misdrijven.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

ma 29 mei19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!