Lolita

Boekverfilming, 137 min.

Wat begint als eenonschuldig spel, mondt uit in een obsessieve passie. De verboden liefdetussen Humbert en Lolita, een volwassen man en een veertienjarig kind, groeit uit tot een ervaring die hun beiderlevens op losse schroeven zet.
Regisseur Adrian Lyne   /  Acteurs

Wat begint als eenonschuldig spel, mondt uit in een obsessieve passie. De verboden liefdetussen Humbert en Lolita, een volwassen man en een veertienjarig kind, groeit uit tot een ervaring die hun beiderlevens op losse schroeven zet.

Regisseur
Adrian Lyne

Acteurs

Tickets:

Kies een dag:
Kies een tijd:
Zaal
Datum
Tijd
Prijs
1.E-mail
2.Aantal
3.Overzicht
4.Betalen
Vul eerst uw e-mailadres hieronder in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.Onthoud mijn e-mailadres voor meerdere bestellingen
Informatie over bestellen met een cinevillepas

Lolita

Boekverfilming, 137 min.

Op veler verzoek en in samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard organiseert Filmhuis Alkmaar boekverfilmingen. Bijzondere titels passeren de revue, elk ingeleid door filmjournalist en programmeur Harry Peters. Het publiek ontvangt na afloop ook een reader met extra informatie over de betreffende film. Dit biedt gegarandeerd een speciale kijkervaring met extra achtergrond.

In het kader van Boekenweek 2017, dat als thema "Verboden vruchten" heeft, is gekozen voor de film Lolita.

We schrijven 1947. Humbert is op weg naar een kleine stad in New England waar hij als professor in de Franse literatuur aan de slag gaat als leraar. Hij neemt zijn intrek bij de jonge weduwe Charlotte Haze. Voor Charlotte is deze elegante, gecultiveerde Europeaan de man van haar dromen, maar Humbert's dromen komen uit als hij Charlotte's veertienjarige dochter Lolita ontmoet.

Zij verovert onmiddellijk een plaats in zijn hart. TerwijlCharlotte Humbert het hof maakt, probeert hij voorzichtig en enigszins onbeholpen de aandacht van Lolita te trekken. Door een bizarre wending van het lot lukt het hem uiteindelijk Lolita voor zich te winnen en te verleiden. Samen begint het bijzondere koppel aan een rondreis door Amerika, een land net zo jong, mysterieus, kinderlijk en gevaarlijk als Lolita zelf.

Via de hoofdrolspeler Jeremy Irons presenteert de regisseur Lyne hoofdpersoon Humbert als een tragische held, wiens noodlottige liefde voor de veel te jonge Lolita niet wordt vergoelijkt, maar uitgelegd. In flashbacks wordt de zondeval van Humbert getoond, waarbij Lyne de erotische lading van het boek niet uit de weggaat.

Een heerlijke verfilming van het boek van Vladimir Nabokov. De beelden zijn prachtig, de muziek van Ennio Morricone is betoverend mooi en tussen Jeremy Irons en Dominique Swain is een perfecte chemie om een broeierig sfeertje te creëren. 

Vind ons leuk!

We houden graag contact via social media

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: Facebook

T: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)
We openen onze deuren één uur voor aanvang van onze eerste voorstelling

Stichting Filmhuis Alkmaar is vanaf 9 december 2013 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI.
Meer informatie over Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar (Verdronkenoord)