Masterclass: Hoe Films ons voorbereiden op de toekomst, Gerwin van der Pol - #FMF

#FMF, 45 min
Regisseur:

Zaterdag 25 november om 16.00 uur.Speciaal voor #FMF verruilt filmwetenschapper Gerwin van der Pol voor één keer de collegezaal van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor een masterclass in zaal 1 van Filmhuis Alkmaar. Hij gaat ons vertellen hoe films ons voorbereiden op de toekomst. Gerwin behandelt in zijn colleges dagelijks diverse aspecten van de film: geschiedenis, stijlfiguren, verhaallijnen. Hierbij probeert hij vooral de psychologie van de kijker te doorgronden.

Speciaal voor #FMF verruilt filmwetenschapper Gerwin van der Pol voor één keer de collegezaal van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor een masterclass in zaal 1 van Filmhuis Alkmaar. Hij gaat ons vertellen hoe films ons voorbereiden op de toekomst. Gerwin doceert al twintig jaar op de UvA. In zijn colleges behandelt hij diverse aspecten van de film: geschiedenis, stijlfiguren, verhaallijnen. Hierbij probeert hij vooral de psychologie van de kijker te doorgronden.

Iedereen is wel vertrouwd met fictieve beelden en verhalen. Filmkijkers voelen meestal haarfijn aan wat er allemaal in een film gebeurt.
Toch is het verhaal niet altijd de essentie van een film. Het verhaal is vaak een manier om de aandacht vast te houden terwijl er onderwijl iets anders in beeld wordt gebracht.
Dat kunnen beelden van personages zijn, maar de film kan ook een maatschappelijk probleem aan de orde stellen of een levensvisie uitdragen.

Wil je alvast een voorproefje van wat je ongeveer te wachten staat? Kijk dan op de website: www.filmreflectie.nl. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

za 25 nov16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!