Mia Madre

Liefde voor Leven & Afscheid, 102 min
Regisseur: Nanni Moretti
Acteurs: John Turturro, Nanni Moretti, Margherita Buy, Giulia Lazzarini

Filmmaker Margherita heeft een druk leven en heeft veel zorgen aan haar hoofd. Als haar moeder stervende is, komt haar leven stil te staan. Het blijkt een waardevolle periode; voor haar moeder en haarzelf.

Het leven van de succesvolle filmmaker Margherita komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur. Hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt continu de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben.
Haar broer, die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige, maar ook een waardevolle periode in haar leven.

Er wordt een inleiding gegeven door Ria Vink (coördinator VPTZ Noord-Holland-Noord/Humanitas).   Zij zet vrijwilligers in bij mensen en diens naasten die zich bevinden in de cirkel van het leven en het onvermijdelijke einde. Deze vrijwilligers verstaan de kunst van ‘er zijn’. Tijdens de inzet gaat het om gevoelsaandacht, aansluiten bij de hulpvraag en afstemmen. Na het overlijden blijft de vrijwilliger nog even meelopen met de naasten, zodat zij een steuntje in de rug bieden bij het verlies en rouwproces. www.humanitas.nl/noord-kennemerland.nl

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 28 nov19:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!