Miel-Emile

Algemeen, 145 min
Regisseur: Peter van Houten
Acteurs: Emile Raaijmakers, Rilke Raaijmakers

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen en vertelt over zijn complexe leven en familie in de Franse Pyreneeën. Zijn vader was de duivel, maar zijn liefdevolle moeder hield hem in leven.

Emile, ook wel Miel genoemd, is een zoon uit een kinderrijke familie uit Vlaanderen die na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk vertrekt, om daar het paradijs te omarmen. De patriarch van de familie, een dictatoriale en gelovige man, heeft daar een berg gekocht. Via een innerlijke monoloog van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een goed beeld van zijn huidige privé-leven. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden. De film geeft een inkijkje in een akelig armoedig, emotioneel kil bestaan. Een krachtige documentaire.

Miel-Emile ging afgelopen januari in wereldpremière op het international Film Festival Rotterdam en eindigde in de top 10 bij het meedingen naar de Publieksprijs.   

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 21 apr15:40
do 25 apr15:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!