Mimosas

Algemeen, 96 min
Regisseur: Oliver Laxe
Acteurs: Ahmed Hammoud, Shakib Ben Omar, Said Aagli, Ikram Anzouli

Oliver Laxe, de regisseur van Mimosas, beschrijft zijn film als een spirituele western, en dat dekt perfect de lading. Prachtige wijde shots van het Marokkaanse Atlasgebergte, en mystieke wijsheid die hand in hand gaat met poëtische suggestie. 

Laxe trotseerde met cast en crew de ontberingen van het ruige Atlasgebergte in Marokko om op 35mm een spirituele western te draaien. Die western vertelt over een karavaan op weg naar de eeuwenoude stad Sijilmasa, waar een stervende sjeik begraven wil worden. Maar de dood wacht niet, en bang voor de wrede omstandigheden op de bergpassen laten zijn begeleiders hem achter. Alleen de twee schurken Ahmed en Said voelen zich geroepen de laatste wens van de sjeik te vervullen.

Als profetisch redder uit een parallelle, eigentijdser wereld, wordt Shakib (onweerstaanbaar enigmatisch gespeeld door Shakib ben Omar) uitgekozen om hen bij te staan tijdens de gevaarlijke reis. Een beeldschoon reisverslag en studie van een landschap, maar bovenal een spannende en mysterieuze parabel over de ongrijpbare krachten van geloof, kennis en lot.

Een spirituele film die zichtbaar moet maken dat er achter de wereld die wij met onze ogen waarnemen een andere wereld leeft, ademt, vibreert. **** NRC

Schitterend gefilmde, kalme, raadselachtige odyssee over goed en kwaad, die door verschillende tijden of dimensies lijkt te trekken.
 **** VPRO - Cinema.n
l


 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:10
vr 23 feb13:00
za 24 feb19:10
wo 28 feb19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!