Moonlight

Zomertoppers, 111 min
Regisseur: Barry Jenkins
Acteurs: Naomie Harris, Mahershala Ali, André Holland, Trevante Rhodes
Tickets

Drieluik dat draait om het leven van een Afro-Amerikaanse man die overleeft in de binnenstad vanMiami in de jaren '80; een en al drugs en armoede. Regisseur Jenkins wil echter meer dan het vastleggen van sociale misstanden en vertelt een universeel ontwapenend verhaal over hoe een mens met zichzelf en met anderen leert omgaan.

De film is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren ontmoet hij Juan. Deze drugsdealer ontfermt zich over de eenzame Chiron, die geen vader heeft en wiens drugsverslaafde moeder Paula één van Juans klanten is. Als tiener wordt Chiron geconfronteerd met agressievere vormen van pesten en probeert hij zijn seksuele geaardheid te onderdrukken.

De introverte Chiron heeft het moeilijk om een plaats in de wereld te vinden en heeft geen familie om op terug te vallen. Bovendien maakt hij deel uit van een stad en tijdperk waarin jonge mannen geweld als de oplossing voor alle problemen zien en homoseksualiteit als een zwakte beschouwen.
Zijn vriend Kevin is de enige die hem troost biedt, maar al gauw worden de twee gedwongen om hun liefde voor elkaar op een drastische wijze te verbergen.

Tot slot is Chiron te zien als een volwassen, stoere man. Hij lijkt volledig veranderd, maar Kevin beseft dat dat  slechts schijn is om zijn ware gevoelens te verbergen.
Deze film is gebaseerd op een nooit uitgebracht toneelstuk van Tarell Alvin McCraney: In Moonlight Black Boys Look Blue.

Hartverscheurend en zeer relevant
The Guardian
Verbreekt stereotypes
BBC
Momenten van tederheid en poëzie
NRC

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

vr 18 aug16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!