My Generation

Algemeen, 85 min
Regisseur: David Batty
Acteurs: Michael Caine, Joan Collins, Paul McCartney, Twiggy, Lulu, Sandy Shaw

Aan de hand van archiefbeelden neemt acteur Michael Caine de kijker mee naar het swingende Londen van de jaren 60. Met beelden van onder meer Paul McCartney, topmodel Twiggy, society-fotograaf David Baily en de schilder David Hockney. En uiteraard de altijd stijlvolle sixties-versie van Michael Caine zelf.

Natuurlijk verwijst de titel van deze vermakelijke Engelse documentaire naar het iconische nummer van The Who dat zo typerend werd voor de opstandige generatie van de jaren 60. Wie herinnert zich niet de beelden uit de talloze documentaires over deze periode met gitarist en songwriter Pete Townshend die de toen nog zo behoudzuchtige samenleving de tekst van My Generation ("People try to bring us down") in het gezicht wierp. En dan meestal na afloop zijn elektrische gitaar kapot sloeg.

De legendarische Britse filmacteur Sir Michael Caine (1933), producent van de film, gidst ons even bekwaam als laconiek door deze periode, gemarkeerd door zijn film Alfie (1966) en afgesloten met het laatste liveoptreden van The Beatles, volkomen onverwacht op het dak van Apple Records in Londen in 1969 tijdens de lunchpauze. Het openingsnummer luidde: Get Back. Moeiteloos stapt Caine uit de sets van verschillende van zijn films in het Londen van de jaren 60 naar de tegenwoordige werkelijkheid op dezelfde locaties en vertelt ondertussen uitermate boeiend over de films van toen, maar ook over de muziek, de kunst, de mode en de sociale omstandigheden. Hij is inmiddels 85 jaar, maar oogt opmerkelijk onveranderd en vitaal, en zijn stem heeft ook nog steeds dat onmiskenbare spottende Cockney-accent. Alleen al vanwege al die geweldige muziek is een bezoek aan de bioscoop onvermijdelijk. Ook de wervelende montage en het perfecte camerawerk maken dat je je geen ogenblik zult vervelen.

In de serie “Nostalgie met muziek” vertoont Filmhuis Alkmaar ook: Klanken van Oorspong en Betty - They Say I’m Different.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:10
Morgen15:45
za 23 jun13:0021:10
zo 24 jun19:10
ma 25 jun21:10
di 26 jun21:25
wo 27 jun19:10
do 28 jun19:10
vr 29 jun16:30
za 30 jun15:30
zo 1 jul15:30
ma 2 jul21:15
di 3 jul19:10

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!