Nina

Algemeen, 130 min
Regisseur: Olga Chajdas
Acteurs: Andrzej Konopka, Julia Kijowska, Eliza Rycembel

Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Dan ontmoeten ze Magda en proberen haar over te halen draagmoeder te worden van hun kind. De situatie wordt echter ingewikkeld als Nina zich tot Magda aangettrokken voelt.

Nina is een gevoelig portret van een sterke, maar verwarde vrouw die vastzit in haar rol als echtgenote en dochter – Nina’s dominante moeder is ook nog eens de directeur van de school waar zij werkt. De energieke, schijnbaar zorgeloze Magda fungeert voor haar als breekijzer. De camera zit constant dicht op de drie hoofdpersonen en creëert zo een zintuiglijke, levendige sfeer. Maar er is wel één locatie die een belangrijke rol speelt: Natalia Ba?owska’s kunstwerk 'Birth Place', dat een baarmoeder voorstelt waar je in kunt liggen en die voor de personages de enige veilige plek is waar hun liefde, vrijheid en identiteiten niet aan conventies gebonden zijn

Nina, het debuut van de talentvolle Olga Chajdas, won de VPRO Big Screen Award op het International Film Festival Rotterdam 2018.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen15:30
ma 20 aug18:45
zo 26 aug20:40
wo 29 aug16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!