Ode aan de Vrijwilligers

Documentaire, 40 min
Regisseur: Maaike Bosma, Remke Westerhof

Ode aan de Alkmaarse vrijwilligers, Jaarlijks zetten zo’n 40.000 mensen in de gemeente Alkmaar zich vrijwillig in. Iedereen naar eigen vermogen. Omdat het leuk, leerzaam en zinvol is. Onmisbaar en onbetaalbaar, van jong tot oud. En van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat………

De documentaire ODE AAN DE ALKMAARSE VRIJWILLIGERS brengt een tiental vrijwilligers in beeld en laat zien wat dit werk met hen doet. Persoonlijke, inspirerende en soms ontroerende verhalen. Tegen het decor van zowel de stad als de buitengebieden worden de portretten van de hoofdpersonen met elkaar verbonden. Zo ontstaat een dag uit het leven van een Alkmaarse vrijwilliger, die in al haar facetten even veelzijdig en kleurrijk is als de gemeente en haar bewoners zelf.

Met portretten van vrijwilligers bij De Bemiddelingskamer, Fermento – Molen De Otter, G-voetbal SV Koedijk, Kaeskoppenstad,  Natuur Instituut – Blindentuin De Heukelshof, STAD-Alkmaar – Mentaal Centraal, ’t Praethuys, Vrijwillige Brandweer De Rijp en Wijkcentrum De Eenhoorn.

‘Ode aan de Alkmaarse Vrijwilligers’ is gemaakt in opdracht door de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar en mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag17:45

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!