Oh Lucy!

Algemeen, 95 min
Regisseur: Atsuko Hirayanagi
Acteurs: Shinobu Terajima Josh Hartnett Kaho Minami

Setsuko is ongetrouwd, heeft een saaie baan en woont alleen in een flatje, volgestopt met stapels spullen. Het leven lijkt haar te vervelen. Als haar nichtje haar vraagt of ze haar Engelse lessen wil overnemen, twijfelt ze even, maar na haar gratis eerste les van John is ze verkocht. Na zijn plotselinge verdwijning pakt ze haar koffer en vliegt hem achterna.

Het zijn niet zomaar taallessen, die lessen van John. Hij laat zijn leerlingen kennis maken met de echte Amerikaanse cultuur. Alles gaat op z'n overdreven Amerikaans, inclusief knuffelen en high fives. Ook krijgt iedere student voor de gelegenheid een Amerikaanse naam. Zo kunnen ze zich echt inleven in de nog vreemde, westerse cultuur. Setsuko wordt Lucy, haar klasgenoot krijgt de naam Tom, en met beiden een pruik op hun zwarte haar meten ze zich een gehele nieuwe identiteit aan.

Setsuko leert in de lessen een heel andere versie van zichzelf kennen en omarmt deze volledig. Ze wil niks meer terug van haar oude leven, waarin ze zich verveelde en zich ergerde aan de eeuwige routine. Als ongetrouwde, alleenwonende vrouw met een kantoorbaan en zonder veel vrienden, ziet ze kettingrokend de dagen verstrijken. Of ze zich echt ongelukkig voelt komt de kijker niet te weten, maar de verveling binnen haar routineuze bestaan is onmiskenbaar.

De film is een interessant mengsel van cultuurelementen uit twee werelden en schuwt de lelijkheid van deze werelden niet. Zowel in Japan als in California zien we eigenlijk alleen de slechte buurten, dubieuze motels, mensen onder invloed, mensen met schulden, mensen met ruzie, onnodige onbeleefdheid en heel veel emotionele onvrede. Veel zaken worden niet uitgelegd of niet vertaald, maar voor de meeste non-verbale communicatie blijk je helemaal geen taalles nodig te hebben!

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:10
Morgen15:30
za 23 jun16:30
zo 24 jun19:10
wo 27 jun19:10
vr 29 jun15:30
za 30 jun13:00
ma 2 jul19:00
di 3 jul21:00
wo 4 jul21:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!