Papicha

Algemeen, 106 min
Regisseur: Mounia Meddour
Acteurs: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda

Algerije is ten prooi gevallen aan terroristen die de macht pakken en vrouwen onderdrukken, maar de studente Nedjima blijft haar dromen volgen. Papicha is een ode aan vrijheid, waarmee de regisseur wil aantonen dat zelfs gedwongen sociale verandering mensen niet per sé tot vluchten drijft.

De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan Papichas; mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op komen, of het anders bekopen met hun leven. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow.

Papicha maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie Un Certain Regard.

De Algerijnse overheid stak, zonder uitleg, een stokje voor de nationale release op 21 september jongsleden en maakte het de regisseur Mounia Meddour daarmee lastig de film in te zenden voor de Oscars. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag13:10
Morgen15:50
za 29 feb16:00
zo 1 mrt18:30
wo 4 mrt18:40
do 5 mrt13:10

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!