Paradise

Algemeen, 132 min
Regisseur: Andrej Konchalovsky
Acteurs: Philippe Duquesne, Viktor Sukhorukov, Yuliya Vysotskaya, Caroline Piette

Op het eind van de Tweede Wereldoorlog kruisen de paden van drie verschillende mensen elkaar: Olga is een Russische aristocrate en lid vanhet Franse verzet, Jules een Franse collaborateur en Helmut een belangrijke Duitse SS-officier.

De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de Nazi’s omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Franse politie-inspecteur en nazi-collaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. 
Haar hoop op vrijheid vervaagt echter in rap tempo als de gebeurtenissen een onverwachte draai nemen. Ze wordt naar een concentratiekamp overgebracht en haar leven wordt een hel in de Germaanse visie op het Paradijs. Tot haar verrassing ontmoet ze daar Helmut, nu een hoog SS-officier, die ze nog kent uit vrolijker tijden. De vlam tussen hen laait weer op, maar wat hen wacht is een onvermijdelijk destructieve en verwrongen relatie. 
Gefilmd in scherp zwart-wit weeft Konchalovsky een verhaal dat verschillende kanten en ideologieën van de genocide behandelt. Een parabel over het wezenlijke, menselijke verlangen te overleven. 

 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
Morgen14:0019:00
zo 21 jan19:00
ma 22 jan21:15
di 23 jan21:00
wo 24 jan21:20
do 25 jan21:15
vr 26 jan18:50
za 27 jan16:30
zo 28 jan18:30
wo 31 jan21:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!