Piranhas - Film&Boek

Film&Boek, 105 min
Regisseur: Claudio Giovannesi
Acteurs: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo

Een groep jongens uit Napels droomt er van om snel rijk te worden en de macht te grijpen in hun eigen wijk. Ze maken naam in het criminele circuit en zien dit als hun enige manier van leven. Totdat de leider van de groep gedwongen wordt een keuze te maken.  

Zes tieners scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen wijk in Napels. Het zijn onverschrokken waaghalzen die snel geld willen verdienen en indruk willen maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

De film is gebaseerd op de roman La paranza dei bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 24 sep19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!