Pop Aye

Algemeen, 102 min
Regisseur: Kirsten Tan
Acteurs: Thaneth Warakulnuroh, Penpak Sirikul, Bong (olifant)
Tickets

Zijn werk als architect in Bangkok wordt niet meer op waarde geschat en ook zijn echtgenote lijkt weinig van hem te moeten hebben. Bij wie en waar hoort Thana, de man van middelbare leeftijd eigenlijk thuis? Bij de olifant uit zijn jeugd op het Thaise platteland?

In de openingsscène van deze vriendelijk voortkabbelende roadmovie neemt een vrachtwagenchauffeur Thana en zijn olifant mee, bekijkt het ambtenarenuiterlijk van de man (witte blouse, brilletje) en constateert droogjes: 'U bent niet het type om met een olifant te reizen.' Over de grote stad, Bangkok, zegt hij: 'De stad neemt je op, maar spuugt je ook zo weer uit.' Dat ervaart de man aan den lijve.

We leren Thana kennen via een tv-interview waarin hij wordt geconfronteerd met een door hem ontworpen appartementencomplex dat na twee decennia alweer rijp is voor de sloop.
Eens was Thana een gerespecteerd architect. Nu houden zijn collega's hem buiten belangrijke beslissingen. Eens was hij ook gelukkig getrouwd. Nu ontdekt hij thuis per toeval de vibrator van zijn vrouw en dat leidt tot een ongemakkelijk gesprekje, dat veel zegt over de staat van zijn huwelijk.
Maar op een dag ziet Thana een olifant op straat die hij herkent uit zijn jeugd: Pop Aye. Impulsief besluit hij met het geliefde dier te vertrekken uit Bangkok om terug te gaan naar het dorp waar ze beiden zijn opgegroeid. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen die een bijzondere kijk hebben op het leven.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:15
Morgen19:15
zo 30 jul17:3019:45
ma 31 jul20:00
di 1 aug17:30
wo 2 aug14:3020:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!