Rafiki

Algemeen, 83 min
Regisseur: Wanuri Kahiu
Acteurs: Samantha Mugatsia, Sheila Munyiva

Twee schoolmeisjes, Kena en Ziki, voelen zich aangetrokken tot elkaar en dat kan in een Keniaanse, conservatieve samenleving tot  grote problemen lijden. De twee jonge vrouwen zullen gedwongen worden te kiezen tussen liefde en veiligheid.

'Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes', maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid? De film Rafiki ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.

Van 23 t/m 26 mei staat Alkmaar in het teken van 10 jaar Alkmaar Pride. Alkmaar Pride is er om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken. Omdat cinema de kracht heeft mensen echt te raken en wél door onverschilligheid of discriminatie heen breekt, vertoont Filmhuis Alkmaar een reeks aan bijzondere LHBT- films. Met unieke voorpremieres, klassiekers en absolute must-sees willen we u zowel laten genieten, als aan het denken zetten.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
wo 29 mei16:40
vr 31 mei14:40
zo 2 jun20:50
wo 5 jun17:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!