Arts in Cinema: Raphael. lord of the arts

Arts in Cinema, 90 min
Regisseur:

Met 'Arts in Cinema' starten we een nieuw kunstprogramma met vijf uiteenlopende kunstfilms. Dit programma loopt t/m september. In het najaar keert 'Exhibition on Screen' weer terug in ons programma!

Raphael the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking van het leven en werk van één der beroemdste kunstenaars ter wereld — Raphael Sanzio.

Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zo intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er desondanks in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtig uitgebalanceerde dialoog tussen historische reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven. Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali, wordt het leven en werk van deze kunstenaar nog eens extra verrijkt. De film kent 20 locaties, waarvan er tenminste twee uiterst exclusief zijn, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbienas appartement in het Paleis der Apostelen. We zien meer dan 30 kunstwerken, te midden van de beroemdste en meest representatieve werken in Raphaels totale oeuvre.

Dit is een project ontwikkeld door de scheppers van Florence The Uffizi Gallery in 3D en The Vatican Museums in 3D. Ondersteund door bijdragen van enkele van de grootste creatieve talenten uit de Italiaanse filmindustrie, zoals productiedesigner Francesco Frigeri en kostuumontwerper Maurizio Millenotti. De rol van Raphael wordt vertolkt door acteur Flavio Parenti, met Enrico Lo Verso in de rol van Giovanni Santi, Angela Curri als Fornarina en Marco Cocci als Pietro Bembo.

Pure schoonheid komt tot leven in een kunstzinnig crescendo door het eeuwig voortlevende genie van één van de meest getalenteerde kunstenaars die de wereld ooit heeft gekend...

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 19 aug16:00
ma 27 aug19:00
di 28 aug19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!