Rester Vertical

Algemeen, 100 min
Regisseur: Alain Guiraudie
Acteurs: Damien Bonnard, Linda Hair, Raphaël Thierry
Tickets

Leo wil een film maken over wolven. In een bergachtige streek ontmoet hij Marie, een vrijgevochten schaapsherder. Negen maanden later krijgen zij een kind, maar Marie laat het kind achter bij Leo. Het is niet makkelijk, maar Leo heeft eigenlijk altijd al een baby voor zichzelf gewild... Dit zal hem inspireren voor zijn film.

"Nee, het scenario is nog niet af, maar kan hij een voorschot krijgen op zijn salaris?" Het is een terugkerend verzoek in Rester Vertical, waarin gebrek aan inspiratie, geldnood en onverwachte seksuele escapades het dolende leven van filmmaker Leo bepalen. Of hij in een crisis is beland of altijd al een lamzak was, blijft in het midden. Duidelijk is dat hij op drift raakt.

Ergens op het Zuid-Franse platteland begint hij een affaire met een vrouwelijke schaapsherder. Zij heeft een gezonde hekel aan wolven, dieren die stadsmens Leo juist fascineren. Ondertussen is de filmmaker ook buitengewoon geïnteresseerd in een knappe jongen uit de buurt. Regisseur Guiraudie vraagt zijn publiek mee te gaan in zijn spel, hoe absurd en cynisch dat ook is.

De beloning is een film die tot het eind blijft verrassen. De personages lijken haast proefpersonen in een psychologisch experiment. Iedereen kan in deze film met iedereen in bed belanden, woont er een mental coach in een wonderlijke hut aan de rivier, laat een moeder zonder uitleg haar baby in de steek en vormt Pink Floyd de soundtrack voor een bizarre euthanasiescène.  

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen19:00
do 1 jun19:00
ma 5 jun19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!