Retour en Bourgogne

Algemeen, 114 min
Regisseur: Cedric Klapisch
Acteurs: François Civil, Yamée Couture, Ana Girardot, Pio Marmaï, María Valverde
Tickets

Jean heeft tien jaar geleden de Bourgogne verlaten om de wereld rond te reizen. Als zijn vader op sterven ligt keert hij terug en ziet hij ook zijn broer en zus weer. Gedrieën moeten ze elkaar opnieuw zien te leren kennen. Gedurende het jaar dat volgt zullen ze rijpen, net als de wijn die ze produceren. 

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch (L'Auberge Espagnol, Chacun cherche son chat) een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen weg in het leven moeten vinden.
Jean verliet tien jaar geleden Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn geboortestreek. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen ingrijpende keuzes te maken.

Regisseur Cédric Klapisch realiseert met deze film zijn lang gekoesterde droom om een film over wijn te maken, over het verstrijken van de seizoenen en het veranderende landschap. De keuze voor de locatie was snel gemaakt: Bourgogne, een regio met relatief veel kleinschalige familiebedrijven, waar de kunst van de ambachtelijke wijnbouw van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag21:30
Morgen14:15
di 1 aug19:45
wo 2 aug17:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!