Retrospekt

Algemeen, 101 min
Regisseur: Esther Rots
Acteurs: Circé Lethem, Martijn van der Veen, Lien Wildemeersch

In Retrospekt staat de jonge vrouw Mette centraal en wordt fragmentarisch verteld hoe haar leven in een stroomversnelling raakt wanneer ze tegen beter weten in Miller, een slachtoffer van huiselijk geweld, in haar huis opvangt. Een beslissing die haar leven drastisch verandert.

Mette is een vrouw die verblijft in een revalidatiecentrum en zich in de afsluitende fase bevindt. Hoewel ze gedeeltelijk verlamd is en haar spraakvermogen deels kwijt, is haar scherpe geest ongeschonden. Op een dag komt Rineke langs, die haar best doet Mette te overtuigen om tegen de man die haar ongeluk veroorzaakte te getuigen. In plaats van dat Mette revalideert, lijkt het tegendeel het geval; haar humor verdwijnt, haar wonden worden verser, ze sluit haar gezin uit en ervaart haar huidige situatie als onbekend. Onbegrip, desoriëntatie en angst nemen toe. Tijd blijkt achterstevoren weg te tikken. In een onwerkelijke roes van medicatie en pijn begint Mette nu pas aan haar revalidatie.

Opnieuw verzorgde Dan Geesin de opvallende muziek voor deze zintuiglijke film, die tijdens het Toronto Internationaal Film Festival in wereldpremière ging en geselecteerd werd voor de Berlinale.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

do 21 feb18:55
vr 22 feb15:10
zo 24 feb18:55
wo 27 feb18:55
do 28 feb15:45
vr 1 mrt13:00
za 2 mrt15:10
zo 3 mrt18:50

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!