Romeo et Juliette - Live vanuit Barcelona

Opera, 180 min
Regisseur: Stephen Lawless
Acteurs: Aida Garifullina, Saimir Pirgu, o.l.v. Josep Pons

LIVE uit Barcelona: Roméo et Juliette, het liefdespaar dat iedereen over de hele wereld kent. Een aantrekkelijke opera in vijf akten van Charles Gounod, naar een Frans libretto van Jules Barbier en Michel Carré en gebaseerd op William Shakespeares ‘The Tragedy of Romeo and Juliet’ uit1595. 

Het ultieme en tijdloze liefdesverhaal! Romeo and Juliet, de vroege tragedie van William Shakespeare, is inhoudelijk nauwelijks door Charles Gounod veranderd. Het gaat nog steeds over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jonge mensen uit elkaar vijandig gezinde families. En ondanks dat het verhaal al ruim 400 jaar oud is, blijft het onverminderd geliefd bij het publiek. En dat komt natuurlijk door het onderwerp met blijvende aantrekkingskracht:  romantische liefde. 
De belangrijkste thema’s in het verhaal zijn: de kracht van de liefde en jeugdige passie die in geweld kan omslaan, de tegenstelling tussen de behoeften van het individu en de eisen van de maatschappij en het toeval en de onafwendbaarheid van het noodlot. 

Filmhuis Alkmaar en TAQA Theater De Vest slaan de handen ineen en hebben voor operaliefhebbers in Alkmaar en omgeving een bijzonder arrangement samengesteld. Bezoek Hamlet en een week later Romeo et Juliette, een livestream van de opera vanuit Gran Teatre del Liceu in Barcelona, in het Filmhuis. Een totaalpakket met inleiding, hapje en drankjes voor slechts € 40 per persoon. Bekijk het arrangement. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 27 feb20:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!