Rory Gallagher (Irish Tour '74)

Muziek in Film, 57 min
Regisseur: Tony Palmer

Filmhuis Alkmaar organiseert in samenwerking met Pop-eye/Velvet Music de serie Muziek in Film. Maandelijks wordt een muziek gerelateerde film vertoond: een documentaire, concertregistratie of speelfilm waarin muziek de boventoon voert. Muziekspecialist en kenner Ron Bulters (Pop-eye/Velvet Music) verzorgt bij iedere film een uitgebreide inleiding

21 juli 1974 werd het dubbelalbum Irish Tour ’74.. van Rory Gallagher uitgebracht. De opnamen werden tijdens de Ierse tournee van januari 1974 tussen 2 en 4 januari gemaakt tijdens concerten in de Belfast Ulster Hall, Dublin Carlton Cinema en Cork City Hall. De song Back On My Stompin’ Ground (After Hours) werd tijdens een jamsessie gedurende de tour opgenomen in de De Lane Lea  Mobile Unit, waarmee ook het geluid voor het album werd geregistreerd. Het album werd door Rory zelf geproduceerd.

De Britse filmregisseur Tony Palmer (bekend van zijn werk voor o.a. The Beatles, Cream, Jimi Hendrix en de film 2000 Motels van Frank Zappa) filmde meerdere concerten tijdens de 1974 Ierse tournee van Rory, die hij in een tv-documentaire wilde verwerken, waarbij de dubbel-lp als soundtrack zou kunnen fungeren. Dit werd uiteindelijk de bioscoopfilm Irish Tour, die naderhand op videoband en later op dvd verscheen als Irish Tour ’74.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 5 mrt19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!