Sami Blood

Algemeen, 110 min
Regisseur: Amanda Kernell
Tickets

Scherp geobserveerd drama over de positie van Sami - de Lappen - in Zweden in de jaren dertig van de vorige eeuw. In 'Sami Blood' zien we door de ogen van een veertienjarig Sami-meisje hoe vooroordeel en rassenwaan gruwelijke obstakels kunnen vormen. Zelfverzekerd debuut van regisseur Kernell - zelf half Sami, half Zweeds.

De leergierige tiener Elle-Marja, dochter van een rendierherdersfamilie in Lapland, droomt ervan te ontsnappen aan haar nomadenbestaan en te gaan studeren in Uppsala. Maar in het Zweden van de jaren dertig is discriminatie tegen haar volk, de Sami, alomtegenwoordig. "Studies hebben aangetoond dat jouw volk niet kan overleven in de stad", wordt haar medegedeeld op de draconische kostschool waar ze samen met haar zusje is ondergebracht. "Jullie moeten hier blijven, anders sterven jullie uit." 

Regisseur Amanda Kernell schetst met haar bekroonde speelfilmdebuut Sami Blood een intiem en intelligent portret van een meisje dat vastberaden is haar dromen na te jagen, tegen de klippen op. Ze wordt beschimpt, mishandeld en onderworpen aan afgrijselijke medische onderzoeken, maar waar haar leeftijdsgenoten zich juist vastklampen aan hun gebruiken en tradities, kiest Elle-Marja voor het pad dat haar almaar verder van haar familie en haar afkomst doet afdrijven: totale assimilatie.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag15:30
Morgen15:30
za 27 mei13:0021:00
wo 31 mei15:30
do 1 jun16:30
za 3 jun13:00
ma 5 jun16:30
wo 7 jun16:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!