Movies That Matter

Op dinsdag 22 juni vindt er naar aanleiding van de film een nagesprek plaats met Els van Driel, regisseur van Shadow Game, Arie van Driel, voormalig asieladvocaat uit Alkmaar en Sanne van der Kooij, gynaecoloog en oprichter SOS Moria. Aanvang nagesprek: 20.15 uur.

Na hun door oorlog verscheurde land te zijn ontvlucht, proberen deze jonge vluchtelingen in Europa bescherming te vinden. Maar het bereiken van die eindbestemming is moeilijker dan ooit...
Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun reis door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. In deze mozaïekvertelling worden hun ervaringen samengesmeed tot een universeel verhaal.
Een verhaal van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!