Still Alice

Liefde voor Leven & Afscheid, 100 min
Regisseur: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Acteurs: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart

Wetenschapper Alice Howland is pas vijftig jaar als ze te maken krijgt met het verval van haar geheugen. Ze wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. Als sterke onafhankelijke vrouw moet ze zien om te gaan met de gevolgen van deze ziekte die haar leven drastisch zal veranderen.

Het zit Alice bepaalt niet tegen in het leven. Ze heeft als taalwetenschapper een prestigieuze baan op Harvard, een gelukkig huwelijk en drie kinderen. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert.

Julianne Moore ontving een Oscar voor Beste vrouwelijke hoofdrol. Still Alice is verfilmd naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse neurowetenschapper Lisa Genova.

Tickets

Selecteer een dag en een tijd:

di 25 sep19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!