Strange and familiar architecture on Fogo Island

Documentaire, 52 min
Regisseur: Marcia Connolly, Katherine Knight

In deze slechts 54 minuten durende documentaire is de aandacht gericht op enkele artistieke bouwprojecten op het eiland Fogo, onderdeel van New Foundland (Canada). Hoe een klein eiland groot denkt! En: “When the buildings are gone, the landscape will be still here’”

Todd Saunders keerde terug naar de plek van zijn jeugd, Newfoundland, om daar op Fogo Island een hotel met 29 kamers en vier studio’s voor kunstenaars te ontwerpen. Hij liet zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale traditionele architectuur. De interieurs zijn door lokale ambachtslieden uitgevoerd. Uitgangspunt vormden de zelfredzaamheid en onafhankelijke geest van de bewoners van het eiland Fogo, alsmede de wens om het eiland nieuw leven in te blazen. Echter zonder het commercieel te maken.
In een dergelijke ruige natuur steekt de strakke architectuur fel af. Er zijn ergere plekken om tijdelijk te verblijven.

LET OP: vanwege de duur van deze film geldt er een aangepaste ticketprijs van €10,- (incl. koffie/thee vooraf en een drankje na afloop)

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 19 dec19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!