Suffragette

Special, 106 min
Regisseur: Sarah Gavron
Acteurs: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff, Meryl Streep

Amnesty Nederland bestaat 50 jaar! Op maandag 23 april staan we hier bij stil in Filmhuis Alkmaar met een bijzondere film rondom het thema mensenrechten en een terug- en vooruitblik door Paul Helsloot, Manager Media & Politieke Zaken bij Amnesty International. Kom ook! Het programma start om 19:15 uur.

Het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking.

1912. Groot-Brittannië. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer raakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging ''De Suffragettes''. 
Wanneer vredevolle actie een maat voor niets blijkt, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

ma 23 apr19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!