Summer 1993

Algemeen, 97 min
Regisseur: Carla Simon
Acteurs: Bruna Cusí, David Verdaguer, Laia Artigas
Tickets

Amper zes is Frida als ze haar beide ouders verliest in 1993. Haar staat een zware zomer te wachten, waarbij ze een nieuwe plek in een onbekend gezin moet zien te verwerven. 

Spanje, zomer 1993. Na het overlijden van haar ouders verhuist de zesjarige Frida van het bruisende Barcelona naar haar oom en tante op het Catalaanse platteland. Ze proberen Frida op te nemen in hun gezin, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Met name hun eigen dochtertje Anna moet het ontgelden. Tegelijkertijd kan Frida maar niet wennen aan het plattelandsleven – de tijd wordt anders ingedeeld en de omringende natuur is mysterieus en bevreemdend. En dan heeft ze er ook nog eens dat zusje bij gekregen waar ze voor moet zorgen. Frida wil niets liever dan terug naar de stad en bedenkt een manier om weer in Barcelona te kunnen wonen.

Summer 1993 is een hartverwarmende Spaanse film over verandering en familieleven. Regisseur Carla Simón baseerde het verhaal deels op eigen ervaringen. Net als Frida verloor ook zij al op jonge leeftijd haar beide ouders en verhuisde ze in 1993 naar de boerderij van haar oom en tante. Op het filmfestival van Berlijn werd Summer 1993 bekroond tot beste debuut.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

vr 18 aug14:00
za 19 aug19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!