Tel Aviv on fire

Algemeen, 97 min
Regisseur: Sameh Zoabi
Acteurs: Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi

Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, in de film Tel Aviv on Fire luchtig uitvergroot als meeslepende soap waar wel degelijk om gelachen kan worden.  

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen. De charmante Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op een tv-set in Ramallah als productieassistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost om op zijn werk te komen. Bij de grenspost leert hij de officier Assis kennen.

Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

wo 21 aug19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!