The Disaster Artist - FILM&Boek

Film&Boek, 103 min
Regisseur: James Franco
Acteurs: James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie

Waargebeurd verhaal over het maken van ‘The Room’ ook wel bekend als de ‘Citizen Kane van de slechte film’ van de mysterieuze Tommy Wiseau. Hilarische en ontroerende ode aan film-maken.

‘Liever een slechte film maken dan geen film’ is de reden geweest dat de cast en crew hebben meegewerkt aan ‘The Room’ van Tommy Wiseau uit 2003. Zo dankbaar om een film te maken dat ze al hun kritische vermogens opzij zetten. Belabberde dialogen, slechte belichting en tenenkrommend acteerwerk. De film kostte zes miljoen en haalde in het eerste weekend maar 1800 dollar op, maar is in de jaren daarna uitgegroeid tot een cultfenomeen.

In 1998 ontmoet Greg Sestero (die het gelijknamige boek schreef) de vreemde Tommy Wiseau en samen vertrekken ze naar LA om het daar te gaan maken als acteurs. Als dat niet lukt, besluiten ze hun eigen film te maken. Wat volgt is een wonderlijke productieperiode met een Wiseau die zich niets aantrekt van goede raad en de ene verkeerde beslissing na de andere neemt. Maar wie is hij nou eigenlijk en hoe kwam hij aan het geld om zijn speelfilm te financieren? En hoe kwam de zonderlinge kerel, die beweerde uit New Orleans te komen, aan dat rare accent?

Film is vriendschap. Film is passie. Films worden gemaakt door mensen die nog liever een slechte film maken dan geen film. Film is film máken.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 22 mei19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!