Filmfestival Alkmaar 2021

The Duke vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een Londense taxichauffeur die in 1961 een kostbaar schilderij weet te stelen uit de National Gallery. De samenwerking tussen de briljante Jim Broadbent als Bunton, de al even briljante Helen Mirren als zijn onwetende echtgenote en regisseur Roger Michell (Blackbird, Notting Hill) staat garant voor succes.

Kempton Bunton is niet zomaar een Londense taxichauffeur. Hij kletst te veel – en is daarom al een paar keer ontslagen, hij bestookt de BBC ongevraagd met zijn toneelwerk en hij is overgevoelig voor onrecht. Bunton is dan ook verontwaardigd dat de National Gallery maar liefst honderdzestigduizend pond heeft betaald voor een schilderij van Goya en besluit het kostbare doek te stelen.
Voor het losgeld heeft hij een goed doel in gedachten. Hij wil het schilderij teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee instemt om gratis tv te verstrekken aan ouderen. Pas 50 jaar later wordt de volledige geschiedenis achter het diefstal bekend! Dit verbazingwekkende verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wil veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redt - kreeg van The Daily Telegraph 5 sterren. "A stirring comedy that speaks movingly to our times"

Tickets

Blijf op de hoogte