The End of Fear

Algemeen, 70 min
Regisseur: Barabara Visser

Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Het belangrijkste abstracte schilderij van de twintigste eeuw heeft veel meer opgeroepen dan alleen een reactie op deze provocerende vraag. Vijftig jaar na Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III stellen wij via de levensloop van dit beroemde, befaamde en beweende kunstwerk opnieuw de vraag: wat is kunst? Na afloop van de voorstelling, op 25 februari, zal regisseur Barbara Visser aanwezig zijn voor een nagesprek, dit gesprek wordt geleid door Patrick Van Mil (directeur Stedelijk Museum Alkmaar) 

In 1986 werd het schilderij in het Stedelijk Museum door een verwarde man met een stanleymes bewerkt, naar verluidt vanwege de abstracte aard van het werk. De zware aanslag op het werk werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. Zelden lokte een kunstwerk zoveel emoties uit, riep het zoveel vragen op. Uiteindelijk blijft de 'million dollar question' in de lucht hangen: zien we een origineel of een kopie? 

Regisseur Barbara Visser is al jaren gefascineerd door de heftige reacties op Newmans schilderij, die ze zelf als tiener ook heeft ervaren. Vorig jaar onderzocht zij langs de levensloop van dit schilderij met de vraag: wat is het belang van kunst en wie bepaalt dat?

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

vr 23 feb19:10
zo 25 feb16:00
zo 4 mrt16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!