The Man Who Killed Don Quixote

Algemeen, 132 min
Regisseur: Terry Gilliam
Acteurs: Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård

Een verwarde Spaanse schoenmaker ziet de in zijn dorp teruggekeerde filmmaker Toby Grisoni aan als zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Toby laat zich volledig meeslepen in de fantasiewereld van de oude man, waardoor het steeds lastiger wordt een onderscheid te maken tussen droom en werkelijkheid. Ook nog eens een film met een bijzondere ontstaansgeschiedenis; een ‘development hell’. 

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische filmstudent die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject 'Don Quixote' regisseerde. Vandaag is hij  een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die voor hem ooit de rol van Don Quixote speelde (Jonathan Pryce). De man waant zich echter nog steeds Don Quixote en ziet in Toby zijn trouw volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Wat Orson Welles nooit lukte, heeft Terry 'Captain Chaos' Gilliam na 20 jaar van rampspoed, ingestorte sets, faillissementen en contractuele nachtmerries dan eindelijk voor elkaar gekregen: een film over Don Quixote. Dit relaas past perfect in Gilliams oeuvre van protagonisten die in strijd zijn verwikkeld met Het Systeem. Na alle problemen ging de film uiteindelijk dan toch in première als slotfilm in Cannes! 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

za 18 aug13:00
zo 19 aug21:10
wo 22 aug15:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!