The Nile Hilton Incident

Algemeen, 111 min
Regisseur: Tarik Saleh
Acteurs: Fares Fares, Mari Malek, Yaser Aly Maher
Tickets

Noredin Musfafa is een gescheiden en corrupte rechercheur. Vlak voor de Egyptische revolutie in 2011 krijgt hij een moordzaak toegewezen. Op het oog een normale zaak. Maar niet alles is wat het lijkt. 

In een kamer van The Nile Hilton in Caïro wordt het levenloze lichaam van een zangeres gevonden. Het duurt niet lang voordat rechercheur Noredin ontdekt dat de zangeres nauw contact had met de hoteleigenaar Shafig. Deze Shafig blijkt op zijn beurt beste vrienden te zijn met niemand minder dan president Mubarak. Naarmate de bewijzen steeds meer wijzen in de richting van de politieke machtselite, wordt de moord plots als opgelost bestempeld.
Noredin, die zijn leven voorheen vulde met drank, drugs en steekpenningen, zet zijn leven op het spel om de zaak op te lossen. Niet wetende dat niet alleen hij, maar de hele maatschappij op de rand van de afgrond staat.

The Nile Hilton Incident is losjes gebaseerd op de moord op Suzanne Tamim in 2008. Een Egyptische zakenman en politicus bleek verantwoordelijk voor de misdaad die heel Egypte schokte. The Nile Hilton incident werd op Sundance bekroond met de Grote Juryprijs.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen15:30
zo 24 sep16:30
ma 25 sep19:00
di 26 sep19:15
do 28 sep16:30
vr 29 sep16:30
za 30 sep19:00
zo 1 okt16:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!