The Square

Algemeen, 145 min
Regisseur: Ruben Östlund
Acteurs: Dominic West, Elisabeth Moss, Terry Notary

De manager van een modern museum is verantwoordelijk voor een tentoonstellingsruimte die een nieuwe installatie herbergt. Omdat de bezoekersaantallen van het museum tegenvallen, huurt hij een pr-firma in om reclame te maken, maar de publiciteitscampagne loopt uit de hand...

Christian is curator van een museum voor moderne kunst. Hij is gescheiden, maar een goede vader van twee kinderen, hij rijdt een elektrische auto en ondersteunt goede doelen.
Zijn nieuwste expositie is ‘The Square’, een installatie die bezoekers uitnodigt om een altruïstische daad te verrichten, daarmee doet hij een beroep op ieders verantwoordelijkheid in het leven. Maar soms is het moeilijk om naar je eigen idealen te leven: Christian’s overdreven reactie op de diefstal van zijn mobiele telefoon bijvoorbeeld.

In de tussentijd heeft het reclamebureau van het museum een ongewone campagne voor The Square uitgebracht. Het resultaat is overdonderend en brengen zowel het museum als Christian in een existentiële crisis.

De film ging op 20 mei in première op het filmfestival van Cannes en won daar de Gouden Palm, de meest prestigieuze filmprijs ter wereld.  

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag15:30
Morgen15:4521:00
vr 24 nov21:15
za 25 nov15:30
di 28 nov21:05
vr 1 dec21:20
za 2 dec15:45
zo 3 dec21:15
di 5 dec21:15
wo 6 dec15:45

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!