Documentaire

Deze fascinerende documentaire over de speurtocht naar een zeldzame delicatesse gaat over zoveel meer dan alleen truffels zoeken. Het is een film over de geestdrift van een kleine gemeenschap die hun buitengewone levensstijl probeert te behouden en hun land te beschermen. Synoniem ook voor de zoektocht naar een zinvol leven!

Diep in de bossen van Piemonte, in het noordwesten van Italië, zoekt een groep mannen naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba truffel. De kunst van het truffel zoeken, waarbij de mannen begeleid worden door goed getrainde honden met een scherpe reuk, ging over van generatie op generatie. De oude mannen leiden een eenvoudig, rustig bestaan in een schilderachtige omgeving. Het onderhouden van persoonlijk contact met de medebewoners in hun kleine gemeenschap vinden ze belangrijk. En ze zijn niet gebonden aan een mobiele telefoon of internet.

Terwijl de voorraad van de witte Alba truffel afneemt, groeit de vraag. Door klimaatverandering, ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie wil voortzetten, is de delicatesse felbegeerder dan ooit en dreigt het goed bewaarde geheim van de truffelzoekers verloren te gaan. Bovendien bewaken de mannen niet alleen het mysterie rond de Alba truffel, maar ook de sleutel tot een rijk en zinvol leven.

Tickets

Blijf op de hoogte