Drama

De première van dit ontroerende en liefdevolle drama in Cannes betekende een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash). Hij werd met een staande ovatie onthaald. Als vader met een levensbedreigend overgewicht probeert hij opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things).

Regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft online Engelse les. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven kwijtgeraakt te zijn. Toch probeert Charlie het contact te herstellen met zijn 17-jarige dochter Ellie, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Maar zij neemt hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek liet. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 

Tickets

Blijf op de hoogte