The Wild Pear Tree

Algemeen, 188 min
Regisseur: Nuri Bilge Ceylan
Acteurs: Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir, Ahmet Rifat Sungar, Ercüment Balakoglu

Sinan droomt er van om schrijver te worden en keert na zijn studie terug naar zijn geboortedorp om zijn eerste werk te publiceren. Hij doet zijn uiterste best om de publicatie voor elkaar te krijgen, maar de schulden van zijn vader gooien onverwacht roet in het eten.  

In The Wild Pear Tree bekijkt de regisseur Ceylan zijn land Turkije aan de hand van een coming-of-ageverhaal, dat hij heeft doorspekt met filosofie, religie, politiek en morele vraagstukken. Sinan is een Turkse jongen uit de provincie die net is afgestudeerd en hij probeert zijn eerste roman gepubliceerd te krijgen. Vanwege geldgebrek moet hij terug naar zijn geboortestreek en terug naar zijn disfunctionele familie die lijdt onder het gokgedrag van zijn vader. Sinans verlangen naar succes heeft van hem een pompeuze einzelgänger gemaakt die alles verwerpt behalve zijn eigen ideeën.

Net als eerdere films van Ceylan neemt The Wild Pear Tree de tijd om alle verhaallijnen met zachte streken neer te zetten. Ditmaal kiest Ceylan voor een meer realistische benadering en toont hij ook rellen, politiegeweld en de opkomst van religieus rechts. De obsessie met geld, de noodzaak van artistieke vrijheid, het conflict tussen de oude en de nieuwe generatie: Ceylan weet al die grote kwesties op fijnzinnige manier door zijn verhaal te verweven.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

wo 19 jun15:20
do 20 jun14:00
wo 26 jun14:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!