Their Finest

Algemeen, 117 min
Regisseur: Lone Scherfig
Acteurs: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
Tickets

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Nu bijna alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke 'touch' nodig hebben.

Het is 1940. Catrin Cole werkt in Londen waar ze schrijft voor een klein reclamebureau. Het volk is in gevaar en elk talent komt van pas. Gedurende de oorlog is er zelfs plaats voor mensen die bedreven zijn met woorden. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley.

Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is een hartverwarmend verhaal die het moreel van de Engelse soldaten moet verhogen.

De film heeft een ijzersterke cast vol bekende acteurs, zoals Jeremy Irons als Minister van Oorlog en Richard E. Grant als Catrin's baas. Een mooie bijrol van castdirector Sophie Smith is weggelegd voor Helen McCrory, die wij natuurlijk kennen als Aunt Polly in de Peaky Blinders. De indringende beelden van de Blitz, die de kwellende sfeer creëren dat niemand veilig is, zijn indrukwekkend.
Bill Nighy is onweerstaanbaar als Ambrose Hilliard
Parool

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:00
Morgen16:0021:15
zo 30 apr16:00
wo 3 mei16:00
za 6 mei16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50

Bestel hier uw tickets

Vul eerst uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!