Un Beau Soleil Intérieur

Algemeen, 95 min
Regisseur: Claire Denis
Acteurs: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Catherine, Nicolas Duvaucelle, Gérard Depardieu

Een sfeervolle en weemoedige romantische komedie met Juliette Binoche in één van haar meest boeiende en veeleisende rollen ooit. Over de relaties van een vrouw van in de vijftig, onlangs gescheiden en op zoek naar een liefde die echt is, die het verschil maakt en verrijkt.

Isabelle is vijftig, een gescheiden moeder en kunstenares in Parijs. Het lukt haar maar niet om te beslissen of het zoeken naar die ene man, een urgentie is of doelloze dwaasheid. Isabelle bezoekt, als een vrouwelijke Woody Allen, bars, restaurants, galeries en theaters, intussen mijmerend over haar liefdesleven. Obsessief, cynisch en romantisch tegelijk, gaat ze met verschillende mannen een liaison aan. Een getrouwde bankier, een zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar maar ook haar ex passeren de revue. Zo hoopt ze de ware liefde tegen te komen. Er wordt veel gepraat, maar red je daarmee een relatie?

Uiteindelijk belandt ze op de bank van een new-age-therapeut (Depardieu) in de hoop van hem te horen welke keuzes ze moet maken.

Claire Denis en Christine Angot (scenario) putten uit hun eigen levenservaringen en werden geïnspireerd door Roland Barthes ‘Fragments d’un Discours Amoureux’ (1977), in het Nederlands vertaald als De taal der Verliefden.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag21:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!