Algemeen

Dit meeslepende familiedrama is het indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi M. Barsaoui. Tijdens hun vakantie rijden Fares en Meriem per ongeluk langs een vuurgevecht tussen Islamitische strijders. Daarbij wordt hun zoontje geraakt door een kogel en heeft dringend een orgaantransplantatie nodig. Maar zijn ouders mogen niet doneren...   -Extra: op maandag, dinsdag en woensdag een korte virtuele inleiding door filmjournaliste Gerlinda van Heywegen.

Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met hun 11-jarige zoon, Aziz. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. Un Fils legt op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.

De film ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar Un Fils geselecteerd werd voor de Orizzonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek. 

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!