Une Vie

Algemeen, 119 min
Regisseur: Stéphane Brizé
Acteurs: Jean-Pierre Darroussin, Swann Arlaud, Judith Chemla, Yolande Moreau
Tickets

Wervelend drama over de voor- en tegenspoed in het leven van een jonge vrouw in het negentiende-eeuwse Frankrijk. Naar de gelijknamige roman van Guy de Maupassant uit 1883.  

Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een overbeschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft haar opleiding op de nonnenschool nog maar net achter zich gelaten wanneer ze met burggraaf Julien de Lamare trouwt. Al snel blijkt Julien een onaangename, harde en labiele vrek.
De intelligente, fortuinlijke jonge vrouw lijkt alles in het leven mee te hebben. Op het eerste gezicht dan, want haar man doet het met haar dienstmeisje en dat is nog maar het begin van een hoop ellende. Jeanne klampt zich vast aan haar ouders en haar kind, maar langzamerhand raakt ze al haar bezittingen kwijt en gaan haar dromen in rook op.  

In ‘Une Vie’ volgt regisseur Stéphane Brizé het hoofdpersonage van haar twintigste tot haar zevenenveertigste jaar. Alle highlights uit de roman passeren de revue. Tegenover iedere voorspoed staat tegenspoed en in slim geplaatste flashbacks zien we dat het glas het ene moment half leeg is en het andere moment half vol. Zo ervaren we de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Jeanne, voor wie uit verrassende hoek uiteindelijk hulp en verlossing komen.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen21:00
vr 18 aug18:45
za 19 aug21:00
ma 21 aug17:00
wo 23 aug17:00
do 24 aug21:00
vr 25 aug16:00
za 26 aug16:00
zo 27 aug17:00
di 29 aug17:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!