Drama

Om met haar grote liefde te kunnen trouwen, bekeerde Mary zich ooit tot de islam. Als hij plotseling overlijdt, ontdekt ze dat hij een dubbelleven had...

Mary leidde een vreedzaam bestaan aan de Britse kust met haar veerbootkapitein Ahmed. Wanneer hij sterft aan een hartaanval, vindt Mary in zijn portefeuille een foto van de Franse vrouw met wie Ahmed in aanlegplaats Calais een verhouding had. Als Mary vervolgens zelf het Kanaal oversteekt om de minnares met de waarheid te confronteren, pakt de ontmoeting met deze Genevieve anders uit dan verwacht.
After Love heeft iets van een thriller, maar is ook een intrigerend portret van twee contrasterende vrouwenlevens, onverwacht verlies en een huwelijk op basis van culturele assimilatie.
Festivalgangers en critici waren enthousiast, de film ontving meerdere prijzen en hoofdrolspeelster Joanna Scanlan – bekend van vele Britse tv-series (Getting On, The Thick of It) – kreeg een BAFTA Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol. De film ook uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021.
Wij vertonen deze film in het kader van Previously Unreleased.